Limba/Language

Stiri

Invitatia si agenda Conferintei de presa privind finalizarea proiectului (14 februarie 2017)

Invitatie si agenda

 

04.09.2015

Dupa inceperea si derularea activitatilor recreative - organizare excursii si serviciul complementar de educatie pentru sanatate la cele 8 scoli, despre care au fost furnizate infomatii,  incepand cu luna iulie a.c. urmare a semnarii contractului de furnizare nr. 13.239 / 49 / din 07.07.2015 cu SC KREATIVITY SRL din Targu Mures, a inceput amenajarea celor 8 camere de stimulare multisenzoriala la cele 8 scoli selectate.

Amenajarea camerelor a inceput cu vizitarea celor 8 scoli si masurarea camerelor/spatiilor oferite de scoli pentru a fi amenajate in cel mai scurt timp.

In cursul lunii august SC KREATIVITY SRL, a furnizat produsele componente pentru amenajarea celor 8 camere la scolile speciale, iar in perioada 01.09.04.09.2015 acestea au fost receptionate de UAT JUDETUL CLUJ, urmand ca la inceputul anului scolar dupa sosirea micilor beneficiari cu nevoi speciale,  sa inceapa activitatile propriu zise in aceste camere.

Prima receptie s-a desfasurat la Scoala speciala gimnaziala HUEDIN, de unde atasam si cateva poze, totodata prezentand primul “beneficiar” din cei 944 de copii care vor beneficia de aceste camere, si de terapiile inovative care se vor aplica aici.

poza1-articol04sept15.jpg

In continuare au fost preluate pe rand camerele amenajate de la Scoala Transilvania Baciu, Liceul tehnologic special pentru deficienti de auz Cluj Napoca, Liceul de deficienti de vedere Cluj Napoca, Centrul scolar pentru educatie incluziva Cluj Napoca, Scoala gimnaziala speciala speciala centru de resurse si documentare privind educatia incluziva Cluj Napoca, Scoala speciala gimnaziala Dej, si in final Gradinita speciala Cluj Napoca.

Profesorii de la scoli au fost primii care s-au bucurat de produsele furnizate in cadrul proiectului O lume noua, vesela pentru fiecare copil cu nevoi speciale, cod PEC 025, finantat prin  Apelul SINERGII pentru VIITOR – Copii aflaţi în situaţii de risc din cadrul cadrul Programului RO10 – “Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi pentru promovarea incluziunii sociale”, program derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE), 2009 - 2014.

Redam in cateva imagini aspecte ale receptiilor desfasurata, urmand ca dupa 15 septembrie sa revenim cu alte poze de la desfasurarea activitatilor propuse prin proiect.

poza2-articol04sept15.jpg poza3-articol04sept15.jpg poza5-articol04sept15.jpg poza4-articol04sept15.jpg poza6-articol04sept15.jpg

11.08.2015

Consiliul Județean Cluj este beneficarul proiectului ”O lume nouă, veselă pentru fiecare copil cu nevoi speciale” depusspre finanțare în cadrul Apelului SINERGII pentru VIITOR - Copii aflaţi în situaţii de risc din cadrul programului RO10 Copii și tineret în situații de risc și iniațiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și promovarea incluziunii sociale finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (Granturile SEE), cod PEC 025.

            Obiectivul general al proiectului il reprezinta creșterea gradului de incluziune a copiilor cu nevoi speciale prin implementarea unor servicii integrate educaționale, inovative, de stimulare senzorială, social comportamentală și  educație informală.

Locaţiile selectate pentru implementarea proiectului , sunt 8 şcoli speciale din subordinea Consiliului Judeţean Cluj, astfel:

 1. Liceul special  pentru deficienţi de vedere Cluj Napoca, Calea Dorobanţilor nr.31
 2. Centrul şcolar pentru educaţie  incluzivă Cluj Napoca,  Aviator Bădescu nr.3-5
 3. Grădiniţa Specială, Cluj Napoca, str. Borşa nr.2
 4. Şcoala gimnazială specială Transilvania Baciu
 5. Şcoala gimnazială specială centru de resurse şi documentare privind educaţia incluzivă, Cluj Napoca, str. Bucureşti nr.32
 6. Liceul tehnologic special pentru deficienţi de auz Cluj Napoca, str. Dorobanţilor nr.40
 7. Şcoala gimnazială specială Dej, str. Miron Costin nr. 12
 8. Şcoala gimnazială specială Huedin, str. A.Iancu nr.41uedinHuedin

 Activitățile propuse prin proiect sunt:

 1. amenajarea a 8 camere de stimulare multisenzorială la cele 8 școli speciale de mai sus;
 2. organizarea de activități recreative (organizarea a 2 excursii de cate 1 zi la Gradina Botanică Vasile Fati din Jibou, judetul Sălaj si vizitarea Fermei de animale Moara de vant din comuna Salicea, județul Cluj;
 3. serviciu complementar de educație pentru sănătate (Partenerul Fundația ESTUAR din proiect prin specialiștii acestuia va asigura sustinerea unor cursuri de igienă pentru cei 944 de copii cuprinși în grupul țintă al proiectului. 

Dupa inceperea si derularea activitatilor recreative - organizare excusii si serviciul complementar de educatie pentru sanatate la cele 8 scoli, despre care au fost furnizate infomatii,  incepand cu luna iulie a.c. urmare a semnarii contractului de furnizare nr. 13.239 / 49 / din 07.07.2015 cu SC KREATIVITY SRL din Targu Mures, a inceput amenajarea celor 8 camere de stimulare multisenzoriala la cele 8 scoli selectate.

Prezentam cateva poze de la locatiile vizitate, urmand ca dupa amenajarea camerelor sa revenim cu alte informatii si poze de la fata locului.

 poza-stire1.jpg  poza-stire2.jpg  poza-stire3.jpg

Articol Educatie pentru sanatate - Fundatia Estuar

poza edu.sana articol.jpg  poza edu.sana articol-2).jpg

Articol Formare - Fundatia Estuar

poza articol formare2.jpg  poza articol formare.jpg

Articol Excursii - Fundatia Estuar

articol-7sept15-1.jpg  articol-7sept15-2.jpg

______________________________________________________________________________________

Consiliul Județean Cluj este beneficarul proiectului ”O lume nouă, veselă pentru fiecare copil cu nevoi speciale” depusspre finanțare în cadrul Apelului SINERGII pentru VIITOR - Copii aflaţi în situaţii de risc din cadrul programului RO10 Copii și tineret în situații de risc și iniațiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și promovarea incluziunii sociale finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (Granturile SEE), cod PEC 025.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta creșterea gradului de incluziune a copiilor cu nevoi speciale prin implementarea unor servicii integrate educaționale, inovative, de stimulare senzorială, social comportamentală și  educație informală.

In cursul lunii noiembrie 2015 s-a finalizat activitatea Educatie pentru sanatate, una din cele 5 masuri cuprinse in proiectul O lume noua vesela pentru fiecare copil cu nevois peciale implementat de consiliul Judetean Cluj in parteneriat cu Fundatia ESTUAR.

Activitatea educatie pentru sanatate a vizat oferirea de catre specialistii din cadrul Fundatiei Estuar a unor informatii pentru asumarea unui comportament alimentar adecvat, insusirea unor deprinderi de igiena dentara, etc.

Astfel prin desfasurarea acestor activitati , un numar de 968 de copii din care 357 de fete si 611 de baieti provenind de la cele 9 scoli speciale aflate in subordinea Consiliului Judetean Cluj au fost instruiti.

Activitatea s-a bucurat de un real succes in randul copiilor, specialistii implicati din partea Fundatiei ESTUAR interpretand scenete pentru a prezenta deprinderile elementare pentru asigurarea ingrijirii dintilor si pentru a avea o alimentatie sanatoasa. Cu ajutorul unor planse, desene realizate in functie de nevoile speciale ale celor peste 900 de copii activitatea inceputa in luna aprilie a.c. a fost finalizata cu succes.

articol3-nov15.jpg articol2-nov15.jpg articol1-nov15.jpg

__________________________________________________________________________________________

Sa ai libertatea sa mangai si sa te joci cu zeci de animale, sa nu le privesti printre gratii, ci sa poti sa te apropii si chiar sa le hranesti este bucuria oricarui iubitor de necuvantatoare, chiar trecut de varsta copilariei. Pentru cei mici, insa o astfel de lume este un vis devenit realitate. Astfel incepe un articol aparut intr-un ziar despre activitatea Servicii de organizare activitati recreative in cadrul proiectului ”O lume noua vesela pentru fiecare copil cu nevoi speciale”, cod PEC 025 aparut cu ocazia vizitarii Fermei de animale din Salicea, una din cele doua destinatii propuse a fi vizitate prin proiect. O data cu reluarea anului scolar au continuat excursiile planificate pentru cei 944 de copii din grupul tinta al proiectului. Sase din cele opt scoli cuprinse in grupul tinta al proiectului au participat in cursul lunii octombrie la excursia organizata pentru vizitarea Fermei de animale Moara de vant din Salicea, iar pentru ca un numar cat mai mare de copii sa beneficiaze de pe urma implementarii proiectului, au fost cuprinsi in grupul tinta al proiectului si 100 de copii proveniti de la Scoala gimnaziala speciala pentru deficienti de auz Kozmutza Flora din Cluj Napoca. Acestia au vizitat si Gradina Botanica Vasile Fati din Jibou si Ferma de animale din Salicea, beneficiind si ei de cele 2 excursii organizate pentru ceilalti copii din proiect.

Putem spune ca la data prezentei cand a fost finalizata aceasta activitate, un numar de 828 de copii au vizitat Gradina botanica Vasile Fati din Jibou si 806 de copii au vizitat Ferma de animale din Salicea, alaturi de profesori si educatori.

Credem ca prin excursiile organizate am reusit pe de o parte sa oferim multa bucurie pentru mai mult de 800 de copii cu nevoi speciale proveniti din scolile speciale din judetul Cluj, iar pe de o alta parte excursiile sa contstituie o oportunitate  pentru favorizarea incluziunii sociale ale acestora.

Organizarea celor doua excursii a fost doar una din cele 5 masuri propuse prin proiectul ”O lume noua vesela pentru fiecare copil cu nevoi speciale”, cod PEC 025, implementat de Consiliul Judetean Cluj in parteneriat cu Fundatia ESTUAR. Proiectul se va derula in continuare pana in luna aprilie 2016, prin aplicarea terapiilor inovative in cele 8 camere de stimulare multisenzoriale amenajate in cele 8 scoli speciale ale judetul Cluj pentru beneficiul a cat mai multi copii cu nevoi speciale.

Proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 - CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE accesaţi www.eeagrants.org, www.granturi-corai.ro

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a FRDS şi a Granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.